Bouldin Creek Commons

Bouldin Creek Commons is a seven-story mixed-use development that blends high design elements with South Austin style. A 510-space parking garage supports 147,000 square feet of Class-A office and ground floor commercial space. Located on a sloping site along Bouldin Creek, the design team focused on creating attractive plaza and courtyard space which links the building usages with the natural beauty of the site.

The three-story office component begins at the second level grade and is configured into two “L” shaped wings connected with a pedestrian bridge, and incorporates roof top amenity space for tenants. The building is comprised of conventional and post-tension concrete flat plate construction with a custom exterior facade of steel Corten, patterned brick, and glass. Renderings courtesy of Michael Hsu Office of Architecture.

Client:

Studio8 Architects

Location:

Austin, TX

Services:

Structural Engineering